Hvordan planlegge en vellykket firmafest

Hvordan planlegge en vellykket firmafest

Hvordan planlegge en vellykket firmafest

Skal du arrangere firmafest? En vellykket firmafest er minneverdig, knytter ansatte sammen og bidrar til et hyggeligere arbeidsmiljø når hverdagen er tilbake igjen.

Men det kan være tidkrevende – mye skal planlegges, bookes og kjøpes inn. I denne artikkelen får du gode tips til hvordan du kan planlegge en vellykket firmafest.

Idemyldring

Gjør research, brainstorm og skriv ned alle ideer – både store og små.

 • Gjør research: Hva finnes av egnede steder? Hva slags mat kan passe? Hva med tema og dekor?
 • Spør gjestene: Spør rundt på jobben om noen har forslag eller ønsker til firmafesten! Kanskje noen har gode ideer som du ikke har tenkt på selv. I tillegg føler gjestene at de får være med på å påvirke festen, noe som kan styrke oppmøte og tilfredshet.

Velg tema

Velger du et tema for festen blir det enklere å velge lokale, dekorasjon og lignende. Du trenger ikke nødvendigvis ha noen typisk temafest – det kan være en eller flere farger som går igjen i dekor, mat, underholdning eller lignende. Et tema begrenser de uendelige valgmulighetene dine – noe som gjør det enklere for deg å planlegge.

Velger du for eksempel «tryllekunst» som tema, kan du som oftest velge et hvilket som helst lokale. Er temaet «inspirasjon», kan det hende at du ønsker å leie en foredragsholder. Da trenger du kanskje både plass og utstyr.

Valg av tid, sted og mat

 • Velg flere mulige datoer: Velg et par datoer og se hva som passer best når du har kommet i gang med planleggingen. Da er det lettere å få booket det du har lyst på av lokale, mat og underholdning. Er du tidlig ute med planleggingen, er det lettere å få booket lokale og underholdning til datoen. Pass også på at datoen klaffer for gjestene (dersom det er mulig).
 • Sted: Noen foretrekker å ha sommerfesten på en restaurant. Andre velger å leie et egnet lokale eller å ha firmafesten på jobben. Velger du å ha festen utendørs bør det være mulig å trekke inn et sted dersom været ikke viser seg fra sitt beste.
 • Mat: Hva skal dere spise? Hvor skal dere spise? Skal dere leie catering, eller skal du lage maten selv? Vær også klar for å tilpasse menyen etter allergier eller dietter.

Valg av underholdning

De fleste velger sted først, og underholdning etterpå. Da må du finne underholdning som egner seg til stedet du har valgt. Her er noen tips for å finne riktig underholdning:

 • Hva trenger du av utstyr til underholdningen?
 • Hvor mye plass trenger du?
 • Skal underholdningen foregå på samme sted? Hvis ikke – skal maten konsumeres før eller etter underholdningen?

Dersom du har budsjett til dette, kan det være en fordel å velge underholdning som «går av seg selv». Da kan du som arrangør slappe av under festen og nyte underholdningen, istedenfor å måtte stå for gjennomføring av aktivitet og underholdning.

Velger du for eksempel en tryllekunstner som underholdning, kan tryllekunstneren både være «hovedunderholdningen», men også fungere som toastmaster/konferansier og ta gjestene med inn i de forskjellige fasene av festen. En tryllekunstner kan også tilpasse showet etter lokalet, og har med seg utstyr selv. Les mer om hvorfor du bør velge en tryllekunstner som underholdning her.

En god invitasjon gir bedre oppmøte

Invitasjonen bør inneholde informasjon som…Hvordan planlegge firmafest invitasjon

 • Tid og sted: Dato, klokkeslett og hvor festen finner sted. Veibeskrivelse og informasjon om parkering kan også være nyttig.
 • Svarfrist: Det kan være kjekt å vite hvor mange som kommer en stund i forkant av firmafesten.
 • Informasjon om mat og drikke: Hva serveres, og hva må gjestene eventuelt ha med eller betale selv? Hvem kan de henvende seg til ved allergier?
 • Tema/kleskode: Hva er temaet for festen? Hva skal gjestene ha på seg?
 • Underholdning: Dette kan du holde hemmelig for å overraske gjestene – men god underholdning kan også fungere som et trekkplaster!
 • Informasjon om påmelding: Hvem skal de kontakte for å melde seg på? Koster det noe, og hvordan kan de i så tilfelle betale?

Book en tryllekunstner til firmafesten

Vi leverer Magiske Kvelder som blir snakket om i årevis. Vårt mål er å gjøre det enkelt å booke en profesjonell tryllekunstner som passer for deg. Derfor har vi samlet noen av landets fremste tryllekunstnere som er gode på forskjellige ting.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg

About Post Author

Rose

One Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *